Näin suojaat kännykkäsi

Hankitko juuri uuden iPhonen? Hienoa! Uutuuttaan kiiltävän älypuhelimen ottaminen laatikosta on hieno hetki, ja toivot varmasti hankintasi tuovan iloa mahdollisimman pitkään. Nykypäivänä erittäin olennaiseksi on tullut puhelimen suojaaminen niin fyysisesti kuin sisällöllisesti, sillä uudet älypuhelimet eivät ole verrattavissa aiempien vuosikymmenten iskunkestäviin ja netittömiin luureihin.

Yleisimpiä älypuhelinten vikoja ovat näyttölasin rikkoutuminen, huono akun kesto ja hidas toiminta. Vikojen välttämiseksi puhelimen käsittelyssä tulee olla huolellinen ja pyrkiä ennaltaehkäisemään esimerkiksi putoamiset ja virukset. Aina pelkkä huolellisuus ei kuitenkaan riitä, vaan puhelin lipsahtaa kädestä tai klikkaat huijausviestiä. Vahinkoja varten on olemassa erilaisia puhelinten suojavarusteita ja suojaohjelmia. Tässä artikkelissa kerromme, miten pidät iPhonesi turvassa!

Fyysinen suojaus

Vielä vuosikymmen sitten puhelimet olivat fyysisesti erittäin kestäviä, eikä esimerkiksi puhelimen putoaminen asfaltille juurikaan haitannut. Nykyisten älypuhelinten kanssa tilanne on toinen ja ylivoimaisesti yleisin puhelinten vika on näytön rikkoutuminen. Rikkinäiseltä näytöltä on helpointa suojautua laadukkaalla suojakuorella. Suojakuoria on monia malleja, mutta näytön suojaamiseksi tulee valita lompakkomallinen suojakuori. Lisäsuojaa saa panssarilaseista, jotka kiinnitetään puhelimen oman näytön päälle. Puhelimen pudotessa vain panssarilasi rikkoutuu ja näin suojaa näyttöä. Jos näyttö kaikesta huolimatta pääsee rikkoutumaan, voit korjauttaa sen yrityksessä tai korjata sen itse. Korjaamiseen tarvitset erikoisvälineitä, joilla saat näytön irti. Katso täältä lisätietoa ja löydä helposti korjausvälineet sekä muut hyödylliset suoja- ja lisätarvikkeet iPhonellesi.

Kiinnitä huomiota tietoturvaan

iPhonen fyysinen suojaaminen on tärkeää rikkoutumisen välttämiseksi, mutta toinen asia, joka monilta jää huomaamatta, on puhelimen tietoturvan suojaaminen. Puhelimessasi on varmasti paljon tärkeitä ja arkaluontoisia tietoja, rakkaista valokuvista puhumattakaan. Jos et halua menettää näitä tietoja ja muistoja tietomurrossa, tulee sinun suojata puhelimesi. Tähän on olemassa monia erilaisia tapoja. Helpoin ja yksinkertaisin, mutta samalla tehokas, tapa lienee tiedostojen varmuuskopioiminen joko ulkoiselle kovalevylle tai pilvipalveluun. Jos puhelimesi esimerkiksi hajoaa tai katoaa, tiedostosi säilyvät silti. Toinen helppo tapa pitää huolta puhelimen tietoturvasta on ladata virustorjuntaohjelmisto. Tämä suojaa puhelintasi ulkopuolisilta hyökkäyksiltä. Näiden lisäksi tulee muistaa myös kuuluisa maalaisjärki: älä klikkaile epäilyttäviä linkkejä tai anna salasanojasi kenellekään.