Suosittuja online-pokeripelejä

Useimmat meistä tietävät jotakin pokerista, ja monet ovat kenties joskus pelanneetkin avopokeria, tai jotain muuta Suomessa suosittua pokerin muotoa. Kysymyksessähän on yhteinen nimitys usealle toisiaan muistuttavalle korttipelille, joille yhteistä on se, että niitä pelataan usein rahapanoksesta. Suomessa tunnetuimpia pokeripelejä lienee ”sökö”, eli viiden kortin avopokeri. Myös vastaava seitsemän kortn versio tunnetaan. Pokerin luvatussa maassa, Yhdysvalloissa, pelataan puolestaan paljon Texas Hold’emiä ja vastaavia pokerin muotoja.

Myös elektroninen versio pokerista on nykyään hyvin suosittua. Pokerista näkee usein automaattipeliversioita, yhdessä esimerkiksi hedelmäpelien kanssa. Erityisen suosittua pokerista on kuitenkin tullut internetin ansiosta. Suomalaisten suosiossa on erityisesti Full Tilt -sivusto, josta löytyvät Texas Hold’em, Razz ja monta muuta pokeriklassikkoa. Valikoimassa on esimerkiksi Omaha Hi, Razz, Stud Hi/Lo, Draw pokeri ja monia muita. Full Tiltin sivuilta on helppo aloittaa pokerin pelaaminen, vaikka peli olisi täysin vieraskin, sillä sivulta löytyvät hyvät suomenkieliset peliohjeet ja esim. lista käsien arvojärjestyksestä. Tietysti Full Tiltistä löytyy paljon muitakin pelejä, joista voi mainita ainakin blackjackin, eurooppalaisen ruletin sekä lukuisat erilaiset virtuaaliset kolikkopelit, joiden parissa aika kuluu mukavasti. Pelien tekninen ja visuaalinen toteutus on huipputasoa, ja lisäksi ne tarjoavat kiinnostavia lisätoimintoja ja bonuksia, sekä tietysti reiluja voittomahdollisuuksia. Kasinoiden pöytäpeleistä, kuten pokerista ja ruletista voi taitava pelaaja puolestaan kerätä huikeita voittoja, jos onnetar on suotuisa. Full Tilt on täysin suomenkielinen pelipalvelu, jonka tekninen toteutus ja esim. tietoturva täyttää eurooppalaiset kriteerit.

Voidaan sanoa, että pokerista on tullut eräs uusi suomalainen vientituote, sillä Patrik Antonius, Pasi Heinänen, Juha Helppi ja monet muut suomalaiset ovat tehneet huikeaa ammattilaisuraa pokerin pelaajina. Ammattitason pokeripeleissä panokset luonnollisesti nousevat korkealle, ja harjaantuneella pelikokemuksella sekä ripauksella onnea voi aueta tie menestykseen. Monet pokerin ammattilaiset kertovat avoimesti, että heidän ensimmäinen kosketuksensa Texas Hold’emin kaltaisiin peleihin ovat tapahtuneet juuri internetin pokeripeleissä. Pokeri ei ole puhdas tuuripeli, vaan omalla pelitaktiikalla, kokemuksella ja ns. ”pelisilmällä” on suuri vaikutus menestymiseen. Pokeri voi todella harjoitella, ja internet on siihen erittäin hyvä vaihtoehto.