Uudet suosikkipelit verkossa

Internetin kasvamisen myötä myös pelaaminen verkossa on lisääntynyt huimasti ja pelitarjontakin on tänä päivänä avian toista luokkaa kuin ennen. Eikä pelaaminen enää rajoitu siihen, että pitää olla tietokone voidakseen pelata verkossa, vaan lähes kaikissa uusissa konsolipeleissä on myöskin verkkopelimahdollisuus. Tämä tarkoittaa sitä, että omalla pelikonsolillasi, oli se sitten playstation (3 tai 4) tai Xbox, pääset jatkamaan suosikkipeliesi pelikokemusta myös muiden pelaajien kanssa, vaikka olisitkin sitten saanut itse varsinaisen pelin tahkottua loppuun. Yksi mitä kovasti tällä hetkellä hehkutetaan, on uusimman Grand Theft Auton onlinepelimahdollisuus. Peli oli muutenkin kovasti odotettu ja tämä onlinemahdollisuus ei ainakaan pelin suosiota vähennä.

Myöskin monet flash-pelit julkaisevat koko ajan uusia pelejä, ja onpa joillakin pelisivuilla mahdollisuus myös itse latailla pelejä muiden pelattavaksi. Flashpelejä tarjoaa monikin sivusto, esimerkiksi 1001pelit.com näyttää jo etusivulla mitkä ovat ne uusimmat pelit joten sieltä vain valitsemaan sopiva kahvitauon piristys tai sadesään aktiviteetti. Flash-pelien mukavuus piilee siinä, että pelejä ei tarvitse latailla omalle koneelle, vaan niitä pystyy pelaamaan helposti ja nopeasti omalla selaimella. Flash-pelejäkin pystyy pelaamaan moninpeleinä, ja onkin paljon mukavampi pelata esimerkiksi yatsya tai muuta vastaavaa peliä yhdessä muiden kanssa kuin aina tietokonetta vastaan.

Niille, jotka tykkäävät pelata lähes aina muita ihmisiä vastaan. sopiikin paremmin mmorpg-pelit eli yksinkertaisesti massiivimoninpelit verkossa. Tällaiset pelit sijoittuvat mihin vain maailmaan. Ne voivat olla jokin fantasiamaailma kuten huippusuositussa World of warcraft-pelissä tai ihmisten sijasta ohjastetaankin tankkeja kuten World of Tanks-pelissä. Näitä massiivimoninpelejäkin tulee koko ajan uusia ja uusia ja niitä voi käydä ihmettelemässä vaikka Bigpointin verkkosivulla. Pelit ovat jaettu neljään eri kategoriaan eli toiminta, casual, mmorpg sekä strategia, joten pelattavaa löytyy pitkäksi aikaa ja valinnanvaraa on, mikäli ei jokin peli miellytä. Sivulta saa myös vinkkejä siihen, mitä pelejä on vasta tulossa. Yksi mikä ainakin luulisi kiinnostava pelaajia, on HBO:n hittisarjasta Game of Thrones- tulossa oleva peli. Suomeen tuntuu kaikki rantautuvan pienellä viiveellä vaikka verkon välityksellä viive ei enää olekaan samaa luokkaa kuin ennen, mutta sivulta http://www.mmorpg.com/playnow.cfm voi käydä kurkkaamassa, mitä suuressa maailmassa pelataan juuri nyt.

Kännykällä ja muilla mobiililaitteilla pelaaminen on yleistynyt aivan järjettömän paljon viime vuosina ja uusia pelisovellutuksia tulee pilvin pimein. Yksi odotetuista myös Suomen markkinoilla oli Supercellin uutuuspeli Boom Beach, joka julkaistiin ensin Kanadan markkinoilla ja tällä hetkellä ainakin yksi Applestoren ladatuimmista peleistä. Tässä uutuuspelissä, joka on saman valmistajan kuin Clash of Clans sekä HayDay, kamppaillaan ilkeää Blackguardia vastaan, ja yritetään vapauttaa saaren asukkaat tämän hirviöhallitsijan orjuudesta. Pelissä tarvitaan taistelutaitoa ja strategista suunnittelua.