Uusi puhelin? Näistä 3 merkistä tiedät, että on aika vaihtaa

Aina vanhassa ei ole vara parempi, vaan on helpompi yksinkertaisesti sijoittaa uuteen luuriin. Kännykkä on käyttöesine, eikä varsinkaan halpojen älypuhelinten elinkaari ole kuin maksimissaan pari vuotta. Tämän jälkeen puhelin alkaa osoittaa merkkejä siitä, että on aika vaihtaa tuoreempaan yksilöön tai vähintään marssia puhelinkorjaajan pakeille. Listasimme alle muutamia hälyttävimpiä esimerkkejä vanhan kännykän ongelmista.

Näyttö säpäleinä

Monessa tapauksessa vanhan luurin tunnistaa pirstaleisesta näytöstä. Puhelimilla on taipumus tippua taskusta ja kädestä, jolloin näyttö menee pahimmillaan säpäleiksi. Pikku halkeamien kanssa ehkä pystyy elämään säröjen sijainnista riippuen, mutta käyttömukavuuden kannalta uusi näyttö on välttämättömyys. Kännykän näytön korjaus voi käydä kalliiksi. Jos uuden puhelimen hankinta ei sovi budjettiisi, tarjoaa esimerkiksi Mobylife näyttöjen korjauspalvelua.

Joissakin tapauksissa näytön vaihtaminen uuteen voi olla kannattavakin sijoitus. Jos puhelimessa ei ole vielä muuta vikaa ja se on vaikkapa vain kuukauden vanha, on varmasti rahallisesti viisas ratkaisu marssia paikallisen puhelintohtorin pakeille. Jos luurilla alkaa kuitenkin olla jo ikää ja siihen on ilmaantunut muitakin kiusallisia vikoja, on näytön rikkoutuminen viimeinen naula vanhan puhelimen arkkuun.

Sunnuntaiaamua hitaammat vasteajat

Kenties kaikista ärsyttävin vanhan puhelimen vaivoista on käyttökokemuksen hidastuminen – jopa yksinkertaisimpien toimenpiteiden suorittaminen kestää, kestää ja kestää! Joskus puhelimen uudelleen käynnistäminen voi tuoda tähän ainakin hetkellisen helpotuksen, mutta yleensä ongelma palaa kuvioihin taas hetken kuluttua. Tällöin uuden puhelimen ostaminen on valitettavasti ainoa teko, joka tuo ongelmaan paria viikkoa pitkäaikaisemman ratkaisun.

Puhelimen hidastumisen voi huomata esimerkiksi puhelinta tai sovelluksia käynnistäessä ja syitä on tutkittu pitkään. Saatat aluksi luulla hipaisseesi näyttöä liian kevyesti, vaikka tosiasiassa puhelin kyllä huomasi eleesi, mutta ei jaksa reagoida siihen ilman viivettä. Myös netin selailu voi olla hermostuttavan hidasta, jos vaikkapa uuden välilehden avaaminen tai muut yksinkertaiset toimenpiteet alkavat kestämään useita sekunteja.

Puhelimen performanssi ei riitä tarpeisiisi

Olkoon kyse sitten muistin määrästä tai kameran tarkkuudesta, joskus vanha kapula pettää odotukset suorituskyvyn suhteen. Kun huomaat kerta toisensa jälkeen jättäväsi sovelluksia lataamatta, joutuvasi poistamaan valokuvia voidaksesi kuvata uusia tai kantavasi matkoilla mukana erillistä kameraa, voi uusi puhelin olla viisain veto. Muista kuitenkin tarkistaa uuden puhelimen ominaisuudet tarkasti ennen ostopäätöstä, ettet päädy ojasta allikkoon!